"Δεν έχουμε άλλο δρόμο από την ΑΓΑΠΗ!" ΠΑΥΛΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ

Με μια απλότητα συγκινητική, παιδική, ευαίσθητη, ωσάν αφήγηση παραμυθιού, ο Μακαριστός Ιεράρχης αποκαλύπτει σε αυτό το βιβλίο μεγάλες θεολογικές αλήθειες, τα Ευαγγέλια που ο Χριστός δίδαξε, την αγάπη όπως Αυτός αγάπησε, τις αρετές που Αυτός φορούσε, την τελειότητα που Αυτός ακτινοβολούσε.

Με λόγια αγνά, καθαρά που πηγάζουν από καθαρή καρδιά, μας ταρακουνά και μας μετακινεί από μια ραθυμία, από μία υποκριτική κενότητα και ηθικολογία στην έμπρακτη ουσία της εν Χριστώ Ζωής.

Μιας ζωής πλημμυρισμένης από αγάπη αληθινή, άδολη, βαθιά για τον διπλανό μας, κενή από πάθη, διενέξεις, εγωισμούς, επάρσεις, θυμούς.

Γεγονότα πραγματικά, που επικαλείται η αληθινά ιερατική αυτή πέννα του συγγραφέα, από βίους πρόσφατων Αγίων ή από την δική του εμπειρία εξομολογητική, είναι συγκλονιστικά και μιλούν στην ψυχή καθαρκτικά, ανακαινιστικά.

Η πραγματική αξία του έργου αυτού συνίσταται στην μετάγγιση και στην μετάδοση του μηνύματος για μια νέα αρχή εδώ και τώρα, αρχή για μετάνοια, για καινή ζωή, για ένα νέο αναστάσιμο δρόμο, αυτόν της Χάριτος του Σταυρού… αφού το μέτρο της αγάπης για τον καθένα μας είναι ο Σταυρός του Χριστού… αφού ο μόνος δρόμος προς Εκείνον είναι αυτός της Αγάπης.

Και πραγματικά αυτό το συγγραφικό πετράδι σε παρακινεί να το κάνεις πράξη…

Άντα Μαρκαναστασάκη