Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,
Χαίρετε!!! Ελπίζω να είστε όλοι καλά.
Η πρωτοφανής και δύσκολη κατάσταση, την οποία όλοι βιώνουμε μικροί και μεγάλοι, μας αποτρέπει από την προσωπική, δια ζώσης επικοινωνία. Οι ναοί είναι κλειστοί. Όλες οι δραστηριότητές τους έχουν σταματήσει. Σε ένα τέτοιο σκηνικό καλούμαστε, ο καθένας προσωπικά να κλειστεί μέσα στο σπίτι του, να αντιμετωπίσει τον εαυτό του, να κάνει την αυτοκριτική του και ενδεχομένως να βρει και να δει τα λάθη του. Να συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα πολλών από τα κατορθώματά του. Με διάθεση αυτοκριτικής και μετάνοιας, αλλαγή αντίληψης και στάσης ζωής αναπτύσσοντας τα χαρίσματά μας όσο μπορούμε περισσότερο, ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι κάποια πράγματα που μέχρι τώρα θεωρούσαμε αυτονόητα και δεδομένα, αποκτούν ιδιαίτερη αξία, ένας απλός περίπατος με τα παιδιά μας, η ενασχόληση περισσότερο χρόνο μαζί τους, αλλά και άλλα όπως η διάθεση για μια εκδρομή, η ευλογία της υγείας μας.

Έχοντας υπόψη αυτές τις λίγες σκέψεις, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε κάποιες διαδικτυακές «συναντήσεις» με σκοπό να κρατήσουμε κάποιου είδους επικοινωνίας και επαφής τόσο με τα παιδιά, όσο και με το υλικό. Οι «συναντήσεις» αυτές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την ζωντανή – βιωματική διδασκαλία καθώς λείπει η παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα της τάξης, ωστόσο είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε τη δεδομένη στιγμή. Έτσι λοιπόν, οι οχτώ συναντήσεις του κατηχητικού μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου είναι:

1. Κυριακή της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας 5.4.2020
2. Κυριακή των Βαΐων 12.4.2020
3. Κυριακή του Θωμά 26.4.2020
4. Κυριακή των Μυροφόρων 3.5.2020
5. Κυριακή του Παραλύτου 10.5.2020
6. Κυριακή της Σαμαρείτιδος 17.5.2020
7. Κυριακή του Τυφλού 24.5.2020
8. Κυριακή των Πατέρων της Ά Οικουμενικής Συνόδου 31.5.2020.
Κάθε βδομάδα θα λαμβάνετε υλικό που θα αντιστοιχεί στην αντίστοιχη συνάντηση και το οποίο θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να το επεξεργαστεί.

Με εκτίμηση,
Χατζηκυριάκος Χριστόδουλος, Ζώης Νικόλαος – Θεόκτιστος

Το Σύμβολο της Πίστεως 4

Προσευχή προς το Άγιο Πνεύμα


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το Σύμβολο της Πίστεως 3 Το Σύμβολο της Πίστεως 5 »