ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

● Με την από 16.03.2020 Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, όλες οι ενοριακές μας δραστηριότητες, όπως τα εσπερινά κηρύγματα, το θεατρικό εργαστήρι, τα συσσίτια, η φιλαναγνωσία, οι χορωδίες, τα χορευτικά και βεβαίως οι συναντήσεις του κατηχητικού της ενορίας μας έχουν ανασταλεί.
Κατόπιν προτροπής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, την Κυριακή 05.04.2020, οι συναντήσεις των μελών του κατηχητικού θα γίνονται διαδικτυακά μέσω της χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Παρακαλούνται όσοι γονείς δεν έχουν ακόμα συνεννοηθεί με τους υπευθύνους του κατηχητικού έργου, αλλά και όσοι το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ναού Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να τους αποστείλουμε το σχετικό υλικό.

● Η ιστοσελίδα του ναού μας, που μόλις εχθές ξεκίνησε την διαδικτυακή της ζωή, έχει αρκετές ελλείψεις, οι οποίες όμως θα καταρτισθούν συν τω χρόνω. Ο σκοπός της πρόωρης λειτουργίας της είναι να κρατάμε όλους εσάς ενήμερους τις δύσκολες αυτές ημέρες, που δεν έχουμε άλλο τρόπο επικοινωνίας. Όταν με το καλό περάσει η πανδημία, θα διοργανώσουμε μια εκδήλωση γνωριμίας με την ιστοσελίδα μας. Από αύριο 31.03.2020 κάθε τι νέο, που θα αναρτάται στην ιστοσελίδα μας, θα δημοσιεύεται και στην Ομάδα μας στο viber.
● Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας, η οποία και θα μας δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες για το τι θα πράξουμε λειτουργικώς τις επόμενες ημέρες, οι οποίες συμπίπτουν με τον εορτασμό του Πάσχα και της πανηγύρεως του ναού μας, δηλ. του αγ. Γεωργίου.
Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε, ότι η πρωτόγνωρη για εμάς κατάσταση του κλεισίματος των Εκκλησιών δεν είναι άγνωστη στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Για τον λόγο αυτό, στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύουμε στην επιλογή «Βιβλίο» ένα διήγημα του Κώστα Κρυστάλη, το «Προπέρσινα Χριστούγεννα», στο οποίο γίνεται αναφορά ενός ιστορικού γεγονότος που μας θυμίζει, πώς και γιατί έκλεισαν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες το 1890.

● Τέλος, ας θυμηθούμε τι σημαίνει η λέξη λειτουργία. Λειτουργία σημαίνει έργο του λαού, έργο που τελείται υπέρ του. Το γεγονός ότι δεν λειτουργούμε κατ’ αυτές τις συνθήκες είναι μία λειτουργία διαφορετική, διότι και πάλι είναι έργο υπέρ του λαού. Ποιος από εμάς θα ήθελε να εκτεθεί στον θανατηφόρο κίνδυνο του ιού ένας αδελφός μας; Τώρα, λοιπόν, καταλαβαίνουμε ποια σημασία έχει εκείνο που λέμε στην θεία Λειτουργία «καί τῶν δι’ εὐλόγους αἰτίας ἀπολειφθέντων», δηλαδή ευχόμαστε υπέρ εκείνων, οι οποίοι έχουν εύλογες αιτίες, σωστούς λόγους, να μην παρευρίσκονται στο ναό και έτσι είναι σαν να είναι παρόντες. Σήμερα είμαστε όλοι εμείς που έχουμε εύλογες αιτίες να μην πάμε στον ναό, επειδή αγαπάμε τους αδελφούς μας και δεν θέλουμε να γίνουμε αιτία κακών.

Εκ του Ιερού Ναού.