Ποιμαντικές και Εκπαιδευτικές Δράσεις 2021-2022

Ενορίας Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέου Ψυχικού

Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού όπως κάθε χρόνο σχεδιάζει δράσεις για τη συμμετοχή των ενοριτών και όχι μόνο, οι οποίες έχουν εκπαιδευτικό και ταυτοχρόνως ποιμαντικό χαρακτήρα και απευθύνονται σε κάθε ηλικία.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

● Δευτέρα

Σύλλογο Κρητών Νέου Ψυχικού

17:00-19:00 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Νέου Ψυχικού «ΜΙΝΩΣ» διοργανώνονται μαθήματα πιάνου αλλά και παραδοσιακής Κρητικής μουσικής.
Έναρξη 27.09.2021.
Πληροφορίες 6937475107 κ. Αγγελάκη.

Η ΡΟΔΙΑ

19:00-21:00 φιλοξενείται η σπουδαία και δραστήρια χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Η ΡΟΔΙΑ», υπό τη διεύθυνση της μουσικού Μάρθας Μαυροειδή. Η Χορωδία θα προετοιμαστεί για ένα μεγάλο αφιέρωμα στην μουσική της Μικράς Ασίας, αφού συμπληρώνονται εκατόν έτη από την μεγάλη καταστροφή του 1922.

● Τρίτη

Εσπερινό Κήρυγμα

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος στον άγιο Γεώργιο στις 17:00 ακολουθεί στις 18:00 το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα, το οποίο φέτος, όπως και πέρσι αφού δεν ολοκληρώθηκε, θα έχει θεματική την ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας. Ένα θέμα πάντα επίκαιρο, ειδικά αυτές τις ημέρες της πανδημίας, όπου η Θεία Λειτουργία δέχτηκε σφοδρή κριτική.
Έναρξη 28.09.2021

● Τετάρτη (από τα μέσα Οκτωβρίου οπότε και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση)

Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης

17:00-19:00 Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα διοργανώσει στον Ναό μας το νεό σεμινάριο με τίτλο: «Η Εκκλησία των Αθηνών: οι Άγιοι της Αθήνας συνέποχοι με κορυφαίες στιγμές της τοπικής ιστορίας». Μετά την επιτυχή παρακολούθηση θα παρέχεται Πιστοποιημένη Βεβαίωση.

● Πέμπτη

ΑΧΕΠΑ Ψυχικού «Αγία Φιλοθέη»

17:00-19:00 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα φιλοξενείται στην αίθουσα του ναού μας το τμήμα ΑΧΕΠΑ Ψυχικού «Αγία Φιλοθέη».

ΤΡΟΠΟΣ»

19:00-22:00 Η μεγάλη και διεθνούς φήμης βυζαντινή χορωδία «ΤΡΟΠΟΣ» υπό την διεύθυνση του διδασκάλου Κωνσταντίνου Αγγελίδη συναντάται, μελετά και προετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη συναυλία με πνεύμα μαθητείας και σεβασμό στη παράδοσή μας.

● Παρασκευή

Μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας

17:00-18:00 Ο σκηνοθέτης και ιστορικός Σπύρος Μαντζαβίνος συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη προσπάθεια ανάλυσης της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, θα παραδώσει μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας.

● Σάββατο

ομάδας Φιλαναγνωσίας ομάδας Φιλαναγνωσίας

18:00-19:30 Κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα οι επιτυχημένες δράσεις της ομάδας Φιλαναγνωσίας του ναού μας φιλοξενούν κάποιον σπουδαίο συγγραφέα ή κάποιον εκδοτικό οίκο για να μας παρουσιάσουν το έργο τους. Ο πρώτος καλεσμένος για τη φετινή χρονιά, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 18:00 θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος (Αντωνόπουλος) ο οποίος θα μας μιλήσει για το έργο των εκδόσεων «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».

● Κυριακή

κατηχητικών συνάξεων της Ενορίας

11:00-12:30 Τα μέλη των κατηχητικών συνάξεων της Ενορίας μας συναντιούνται για μία άλλη διαφορετική από τις καθημερινές συζήτηση και μαθητεία.
Έναρξη 03.10.2021.
Υπεύθυνος π. Αθανάσιος Παΐδας.

Πρός Ἐκκλησιασμόν

12:00 Προβολή από το διαδικτυακό κανάλι του ναού μας στο YouTube «Θεού γεώργιον» της επιτυχημένης εκπομπής «Πρός Ἐκκλησιασμόν» που παρουσιάζει ο Πρωτοψάλτης του ναού μας, ο μουσικός και θεολόγος κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, φιλοξενώντας πάντα ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών που εργάζονται αθορύβως και εκπλήσσουν με τα αποτελέσματα της εργασίας τους.

Φιλολογικό Καφενείο

● Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 και ανά δεκαπενθήμερο στήνεται στην Ενορία μας ένα Φιλολογικό Καφενείο. Δεκτοί όλοι όσοι αγαπούν τον λόγο, τα γράμματα, την ποίηση, την λογοτεχνία, το θέατρο, τα κείμενα και τα αντι-κείμενα! Δεν θα αποκλειστούν εκείνοι που δεν τα συμπαθούν… Ευπρόσδεκτοι όσοι έχουν να προσφέρουν κάτι και όσοι δεν έχουν… Καλοδεχούμενοι όσοι θέλουν να ακούσουν και να σκεφθούν. Δεν υπάρχει θεματολόγιο. Ενθαρρύνονται οι πρωτοβουλίες.

ενδοοικογενειακή βία

● Κυριακή 31 Οκτωβρίου,
28 Νοεμβρίου και 30 Ιανουαρίου
σε συνεργασία με την ψυχολόγο κ. Δώρα Νικολαΐδου, μετά την Θεία Λειτουργία στον προσφερόμενο καφέ στην αίθουσα του ναού μας, η διακεκριμένη ψυχολόγος θα μας αναλύσει θέματα σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

● Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 η Ενορία μας σε συνεργασία με την Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού προσκαλούν όσους έχουν κατοικίδια ζώα και όσους δεν έχουν αλλά αγαπούν αυτά τα πλάσματα, στον Αγιασμό που θα τελεστεί κατά την παράδοση της Εκκλησίας μας για τα ζώα. Ακολούθως θα προσφερθεί κέρασμα στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου.

εορτή πάντων των ιατρών αγίων

● Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 εορτή πάντων των ιατρών αγίων, η Ενορία μας και το τοπικό Παράρτημα της Ελληνικής Αντι-καρκινικής Εταιρείας θα τιμήσουμε τους δημότες μας ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς και υγειονομικούς που θυσιαστικά διακονούν τους ασθενείς, ιδιαιτέρως κατά την δυσχερή αυτή περίοδο.
Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει η Δρ Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη.

εορτή πάντων των ιατρών αγίων

● Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα τελεσθεί η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου κατά την τάξη του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.
Ώρα 06:30 έως 08:00: Ακολουθία του Όρθρου
Ώρα 08:00 έως 10:30: Τέλεση υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας.

● Όλες οι δράσεις θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ναού μας επί της οδού Αγ. Γεωργίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης 22 με την φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων, τηρουμένων πάντα των εν ισχύει υγειονομικών μέτρων προστασίας από την επικρατούσα πανδημία. Οι εκπομπές που θα βιντεοσκοπηθούν θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό κανάλι του ναού μας στο youTube "Θεού γεώργιον" https://www.youtube.com/channel/UClt1fig52Fwa_sOwA4sXFNg

Πληροφορίες μπορείτε να βρίσκετε:
- στο facebook www.facebook.com/groups/enoriaki.filanagnosia/
- στο instagram www.instagram.com/agiosgeorgiosneoupsychikou/
- στο τηλέφωνο του ναού 2106714673.