logo


Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που δημοσιεύθηκε στις 12.05.2020 επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με την συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.
Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός να είναι 50 άτομα.
Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται αναφέρονται αναλυτικά και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Υπενθυμίζουμε: Κατά την προσέλευσή μας στον Ιερό Ναό:
1. Κρατάμε αποστάσεις (1,5μ.) από συνανθρώπους μας που πιθανόν περιμένοντας και αυτοί να εισέλθουν στον Ναό, έχουν σχηματίσει ουρά. Με ευγένεια, ηρεμία, τάξη και προσήλωση στους κανόνες υγιεινής θα εξυπηρετηθούν όλοι.

2. Μόλις εισέλθουμε στον ναό και εφόσον έχουμε την πρόθεση να ανάψουμε κερί αντικαταβάλλοντας συμβολικά και προαιρετικά τον οβολό μας, ακολουθούμε την εξής ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σειρά: πρώτα ρίχνουμε τα χρήματα, στην συνέχεια βάζουμε στα χέρια μας αντισηπτικό που υπάρχει στο παγκάρι και τέλος παίρνουμε τα κεριά μας και τα ανάβουμε στους κηροστάτες.
3. Κατά την παραμονή μας στον Ναό φοράμε μάσκα. Επειδή ο Ναός δεν έχει την δυνατότητα να διανέμει σε όλους μάσκες, παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε να προμηθευτείτε εγκαίρως.
4. Στην είσοδο του Ναού θα φροντίσουμε να υπάρχουν χαρτομάντηλα σε περίπτωση που τα χρειαστείτε.
5. Επειδή τις καθημερινές δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται στον Ναό όλοι οι συνεργάτες μας και οι εθελοντές, ώστε με μεγαλύτερη άνεση να επιτηρούνται τα μέτρα, σας παρακαλούμε να ασπάζεστε ΜΟΝΟ τις εικόνες στην είσοδο του Ναού και όχι αυτές του Τέμπλου.
6. Δεν κάνουμε κατάχρηση του χρόνου, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία και σε αδελφούς που ίσως αναμένουν έξω από τον Ναό, να εισέλθουν και εκείνοι.
7. Παραχωρούμε ευγενώς την θέση μας σε ηλικιωμένους, εγκύους, μητέρες με παιδιά, ΑμΕΑ κ.λπ. τηρώντας πάντα τις προβλεπόμενες αποστάσεις.
8. Αποφεύγουμε ασπασμούς, εναγκαλισμούς και χειροφιλήματα.
9. Δεν κάνουμε άσκοπες και χρονοβόρες συζητήσεις με τους ανθρώπους που εργάζονται στον Ναό ή εθελοντικά διακονούν, ώστε να μην τους αποσπάσουμε την προσοχή από την επιτήρηση.

Λαμβάνοντας υπ ́ όψιν όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το μέγεθος του Ναού μας, 1000 τ.μ., και τα άτομα που χρειάζονται για την επιτήρηση και την ομαλή διεξαγωγή των Ιερών Ακολουθιών, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε:
1. τα Σάββατα και τις Κυριακές να τελούνται δύο Θείες Λειτουργίες,
2. ο Όρθρος του Σαββάτου και της Κυριακής θα τελείται μαζί με τον Εσπερινό της προηγούμενης ημέρας και
3. τις καθημερινές, όταν έχουμε εορτή, θα τελείται βραδινή Θεία Λειτουργία την παραμονή της εορτής, ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι πιστοί και όσοι διακονούν στον Ναό και εργάζονται τα πρωινά.


Παρακαλούμε να δείξετε κατανόηση για τις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες και να συνεργαστείτε υπακούοντας προθύμως στις υποδείξεις των υπευθύνων του Ναού και των ιερέων, που θα σας κατευθύνουν για το πως θα προσέλθετε στην Θεία Κοινωνία, πως θα πάρετε το αντίδωρο και πως θα εξέλθετε του ναού.
Όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των 50 ατόμων εντός του Ναού, οι υπόλοιποι αδελφοί θα μπορούν να καθίσουν στην αυλή του παρεκκλησίου της Μυρτιδιωτίσσης και να συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία ακούγοντάς την από τα μεγάφωνα του Ναού.