“Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης: Μεταμορφώνοντας τον κόσμο. Λόγοι και Διάλογοι”

Ένα βιβλίο που καταγράφει τις ομιλίες του Μακαριστού Μητροπολίτου και τις παρεμβάσεις του στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, από τις οποίες ξεπηδά και λάμπει ο αληθινός λόγος της εκκλησίας σε όλες και για όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης κοινωνίας.

Μια έμπρακτη ομολογία πίστεως, που χαράσσει και διατρανώνει ευθαρσώς για μια ακόμα φορά την αυθεντικότητα, την αλήθεια της καινής συμφωνίας Θεού και ανθρώπων, το ένα και μοναδικό άγγελμα μιας μεγάλης χαράς, της Βασιλείας του Σωτήρα Χριστού.

Περίτρανα και μετά παρρησίας κραυγάζουν οι λόγοι του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου, την αλήθεια του χαρμόσυνου Αγγέλματος, την ακολουθία του, την έμπρακτη βιωματική απόκτησή του, που είναι το μοναδικό μέσο καθαγιασμού των πάντων και η μοναδική πηγή μεταμόρφωσης ανθρώπου και κτίσης.

Αφιερωμένο στη μνήμη του Μητροπολίτου, συνιδρυτού και πρώτου Προέδρου του Ιδρύματος αυτού, το βιβλίο αυτό χαρίζεται ωσάν πολύτιμο δώρο στον αναγνώστη, με τον «κρότο» του εκκλησιαστικού λόγου να διαπερνά όλες τις πτυχές του επίγειου βίου….και όπως όλα τα δώρα, ας το “αγκαλιάσουμε” και …ας το “φυλάξουμε”!

Άντα Μαρκαναστασάκη